Motorbox - Fiat Ducato bontó - Pécel, Maglódi u. 40. Motorbox telefonszáma  +36 (70) 296-2794                        vagy                         Motorbox telefonszáma  +36 (20) 240-3441

Motorbox Ducato alkatrészek a Facebookon Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato parts for sale - English version Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato Teile - auf Deutsch

 

Új alkatrész teszi biztonságosabbá a Ducato modelljeit

A FIAT vállalat június eleji hírei között olvasható egy a Fiat Ducato jövőbeli modelljeit érintő információ is, miszerint a népszerű kishaszongépjármű új típusait olyan elektronikai rendszerrel látják el, amely az autó menet közbeni stabilitását javítja.

A torinói autógyár a közlekedésbiztonság fejlesztése érdekében a jövőben a vállalat haszongépjárműveinek legnagyobb családtagjait a jármű stabilitását támogató rendszerrel, elektronikus menetstabilizátorral (ESP, az Electronic Stability Program rövidítése) szereli fel. Az új biztonsági alkatrész minden új gyártású Ducato személy- és teherszállító változatába (dobozos, alváz, platós, kisbusz) beszerelésre kerül majd.

Ezzel az újítással az olasz gyár csatlakozik versenytársai többsESP modulégéhez, hiszen a legtöbb kishaszongépjárműben már megtalálhatók a hasonló rendszerű stabilitást felügyelő rendszerek. 

Az ESP olyan elektronikai modul, amely több érzékelő jeleit figyelembe véve felismeri, ha pördülésveszély vagy megcsúszás fenyegeti az autót és a futást gázelvétellel vagy a kerekek különálló fékezésével igyekszik stabilizálni. Az ESP a könnyű haszonjárművek tényleges aktuális tömegét felismerő Load Adaptive Control (LAC), vészfékrásegítő (Hydraulic Brake Assist - HBA), motorfék-szabályozás (Engine-drag Torque Control vagy német kifejezéssel Motor Schleppmoment Regelung - MSR) és kipörgésgátló (Anti-Slip Regulation - ASR)  technológiákat is tartalmazza. Ez utóbbi a többi Fiat modellhez hasonlóan a Ducato esetében is Traction+ néven szerepel.

 

[Hírforrás: fiatprofessionalpress.co.uk]

Kategoria: