Motorbox - Fiat Ducato bontó - Pécel, Maglódi u. 40. Motorbox telefonszáma  +36 (70) 296-2794                        vagy                         Motorbox telefonszáma  +36 (20) 240-3441

Motorbox Ducato alkatrészek a Facebookon Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato parts for sale - English version Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato Teile - auf Deutsch

 

Tovább erősíti kishaszongépjármű vonalát a FIAT

700 millió eurót meghaladó nagyságú fejlesztési folyamatot indít el a Fiat vállalat az olaszországi Sevel gyárnál.

Több mint 700 millió eurónyi befektetés érkezik a Fiat Ducato kishaszon-gépjárműveket gyártó Sevel gyárhoz az elkövetkező 5 év folyamán - írja a Corriere della Sera olasz napilap július 9-i száma. (Az összeg nagyobb részét, valamivel több mint 550 millió eurót a Fiat-Crysler, a maradék 150 milliót pedig a PSA adja.)

Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler ügyvezető igazgatója

Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler ügyvezető igazgatója

A befektetést a piacvezető haszongépjármű növekvő népszerűsége is sarkalta, hisz a Fiat Ducato a 2012-es évben kategóriájában az európai piac 18.1 százalékát birtokolta, s ez az adat rekordot jelentett a márka történetében. (Ugyanez az adat, az idei év első öt hónapjában már 21,7 százalékos részesedést mutatott.)

A már most is az egyik legfejlettebb autóipari üzemmel rendelkező, olaszországi Val di Sangróban működő Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri) a 700 milliós fejlesztésből - az előzetes tervek szerint - 60 karosszéria hegesztő robotot, 25 festékszóró rendszert és egy új szerelősort kap. Emellett néhány olyan logisztikai fejlesztést is finanszíroznak majd, amelyekkel lemaradás és akadályok nélkül növelhetik a termékskálát.

A Sevel tulajdonosa 50-50 százalékban a Fiat csoport és a PSA-Peugeot Citroën (a Peugeot Boxer és a Citroen Jumper képviseletében). Gyártósorain az elmúlt 30 évben a különféle alkatrészekből több mint 4,5 millió kishaszongépjármű állt össze. Jelenleg napi 3 műszakban és heti 5 napos munkarendben több mint 6.000 embert foglalkoztat. Kapacitása évente 300.000 jármű.


Fiat Ducato különálló 20 köbméteres dobozos raktérrel

Egy a számos egyedi változat közül Fiat Ducato 2.3 D 150 Multijet alapokra helyezett, különálló 20m3 nagyságú dobozos raktér a FIAT egyik francia partnerétől.

 

Kategoria: