Motorbox - Fiat Ducato bontó - Pécel, Maglódi u. 40. Motorbox telefonszáma  +36 (70) 296-2794                        vagy                         Motorbox telefonszáma  +36 (20) 240-3441

Motorbox Ducato alkatrészek a Facebookon Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato parts for sale - English version Motorbox - Boxer, Jumper, Ducato Teile - auf Deutsch

 

Péntek 13: nem rossz nap az autózásra

Az ADAC rendszerint komoly adathalmazokkal bombázza a sajtó képviselőit: üzemanyagár-változások, jármű és alkatrész meghibásodási százalékok, gyermekülés-tesztek, szervizportrék és a többi. De időnként ők is elengedik a gyeplőt, és ha nem is vicces, de bulváros oldalról szemlélik a világot.

Így tudhattuk meg például, hogy egyáltalán nincs okunk félni, ha egy péntek valamely hónap tizenharmadik napjára esik: tavalyelőtt például három ilyen nap is volt, amikor sokkal kevesebb közlekedési balesetet regisztráltak a Szövetségi Köztársaság útjain, mint az év egyéb péntekjein: a személyi sérülések száma átlagosan 894 volt, szemben a normál péntekek 975-ös átlagával.

Babonás olvasóink viszont ugorják át a következő mondatot, ugyanis tavaly mást mondott a statisztika: ha csak hajszállal is, de többen (912) sérültek meg azon az egy darab elátkozott pénteken, mint a maradék ötvenegyen (907).) A következtetés pedig nyilvánvaló: az égvilágon semmi köze nincs a népi hiedelmeknek a közúti csattanásokhoz, vagy ha mégis, az azért van, mert bebeszéljük magunknak.

Kategoria: